Psykosomatisk utredning (samspelet mellan kropp och hjärna)

Vad är det viktigaste hos en människa?? Jo själen förstås, det är den som gör dig till den du är.
Mitt psyke har verkligen tagit stryk av allt och min läkare ville ta tag i det och självklart jag själv!
Jag har nyligen pågått en två månaders utredning, där jag blivit utredd av ett läkarteam inom olika områden där dom är specialiserade på hur kroppen påverkar psyket och tvärtom. Teamet bestod av smärtläkare,sköterska,spec sjukgymnast,psykolog och en psykiater.
Jag har aldrig i mitt liv känt mig så trygg hos en läkare som jag gjorde med dom, dom tog sig an mig och behandlade mig verkligen som en människa och inte som "patient".
Tack vare det så kom de fram till massor och jag väntar nu på att få börja mina behandlingar.
Jag har även fått prata med en psykolog eftersom jag har såna grova aggressioner, lättirriterad, tänder till för minsta lilla. Jag bär på mycket ilska.
Arg på mitt förflutna,arg för min hälsa, arg för mycket...
Jag fick medicin för att lugna mig men den har gjort mig värre och på nästa möte tänker jag säga att jag inte tänker äta dom! Då är jag hellre utan!
Sjukgymnasten gjorde en drös med tester för att se hur min kropp fungerade i olika situationer och konstaterade att jag har en viss funktionsnedsättning i övre kroppshalva och myalgi dvs muskelsmärta.
Lite kort om utredningen bara, jag orkar inte gå in på detaljer just nu eftersom det är så himla mycket. Kan säga att förutom min "EDS" så fick jag  ytterligare 3 diagnoser som jag inte vill gå in på då det är för färskt och tungt att berätta i nuläget.
Behandlingarna jag ska gå på är till för att jag ska må bättre i kropp och själ och få kunskap och självkännedom, så att jag kan lära mig att leva med sjukdomen på bästa möjliga sätt utan att gräva ner mig.
 
Fortsättning följer......

Kommentarer
Postat av: Iris

Oj.. Har inte tittat här på ca 7 mån, allt blev så konstigt då vår kommunikation brast helt plötsligt förra sommarn. Vet inte om jag gjorde nåt fel, men allt med fb förde tillbaks gamla masker, gamla minnen som gjorde det svårt att vara den jag är idag. Anyway.. ville bara beklaga.. :( Vi har alla vårt att bära.. Skickar en tanke, du får gärna maila mig om du har något på hjärtat. Önskar dig allt gott // Iris

2012-09-30 @ 18:23:15
URL: http://mrsoctober.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0