Känslor i överflöd

På senaste har det varit jobbigt, allt med kroppen och alla läkarbesök hit o dit.
Jag hade precis börjat må bra psykiskt innan jag började må dåligt igen som nu.
Det är inte så att jag mår dåligt för jämnan men det kommer och går.
Jag tror nog att största anlednig till det att jag nyligen fått diagnos och att jag för jämnan måste förklara mig om något som låter så knepigt när jag själv inte riktigt är insatt. (Om själva sjukdomen)
Att förklara allt är jobbigare än jag trodde, tex när jag säger att jag har ont någonstans så kan jag få frågan varför?
Varför? tänker jag.. Man verkar glömma för en stund allt jag berättat om min sjukdom och orsaken till smärtan.
Har jag ont behöver jag inte ha gjort något särskilt för att orsaka det, utan vardagliga saker räcker för min kropp att bli utmattad och få ont. Jag får fortfarande skeptiska blickar och många "hmmm" , när jag pratar om hur det är.
Det är klart det påverkar mig psykiskt, känns fortfarande som att folk inte "tror" mig riktigt och ibland känner jag mig bara löjlig.
En person jag pratade med om att jag hade så himla ont i en del av kroppen tittade på mig och sa att det var konstigt att jag yttrar mig mer nu än vad jag gjorde innan jag fick diagnosen,och det gjorde ont.
Jag blev tyst och sänkte mitt huvud.
Jag blev ledsen och väldigt sårad. Visst, jag kanske har börjat prata mer om det nu och börjat öppna mig mer, kanske för att jag vet nu att jag inte överdriver, för att allt har sin orsak till det.
I många många år har jag levt i det stumma och valt att inte "klaga" för mycket, och det är klart att personer i min omgivning inte vet hur jag mår när jag inte visar det.
Jag har fått kontakt med andra som också lider av Ehlers-Danlos Syndrome och som haft diagnosen längre än jag, dom har upplevt samma problem med sin omgivning i början. Och det får mig att må bra, att prata med någon som förstår mig och vet precis vad det handlar om. Samtidigt får jag lära mig något nytt hela tiden, till exempel hur jag kan underlätta min vardag med hjälpmedel,ortoser osv.
Jag har nu försäkrat mig och har ett bärarkort som jag har på mig vart jag än går ifall det skulle hända en olycka eller något annat. Där står det information om mitt tillstånd samt information till sjukhuspersonal för att dom ska veta hur de ska behandla mig, eftersom jag är väldigt skör.
Jag har alltid fått höra att jag är en fighter ;) så länge jag inte sitter i rullstol eller går med käpp så ska det väl det kämpas på och försöka göra allt till det bättre.
" Sjömannen ber inte om medvind, han lär sig segla "

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0