Läkarbesöket

Fått frågan om det gick bra eller inte hos läkaren idag ch jag har inte kunnat säga om det var bra eller dåligt, förmodligen både och skulle jag säga.
Det var bra för att min älskade läkare engagerade sig verkligen gällande mig och hade tom gått en kurs pga mig!
Tydligen är väldigt få läkare som är pålästa inom det här ämnet.
och det dåliga var väl resultatet av besöket.
Han ställde min diagnos svart på vitt nu,för jag var tvungen att fråga igen om jag verkligen hade HMS och det hade jag till 120%.
Tabellen man går efter för att undersöka syndromet hade jag högsta möjliga poäng. Såklart ska man ha så lågt poäng som möjligt som hos "vanliga människor".
Min läkare ska nu se till att jag få specialisthjälp ang utredningen om jag möjligtvis har EDS, och som tråkigt är så finns det inga specialister för sådant i Västmanland.
I väntan på det ska jag få kallelse och träffa en reumatalog och se om jag kan få nån hjälp av dom.
Jag bad han också ta en närmare titt på min handled och hand då jag har haft mycket besvär som svaghet,strålningar och knivig smärta, en knöl i handleden blev också upptäckt.
Så nu har man inte bara HMS utan karpaltunnel-syndrom med och så fick jag veta att mina nerver har det trångt i handleden. Jag fick förslaget att åka till sjukhuset och ta nervtester samt operera, eller så kunde jag prova med handledsskena en tid och se om det blir bättre. Blir det inte bra så blir det att gå in och "gröpa ur" handleden för att skapa utrymme. Jag valde att pröva skenan först och se vart det leder.
Det jag tycker är skönast av allt är att äntligen veta vad som är fel på en nu efter måååånga års funderingar varför man har ont i kroppen jämt och ständigt och är svag.
Det är mycket att ta in såhär, och att det är något jag måste lära mig acceptera att leva med eftersom syndromet i sig är obotligt.
Jag försöker att inte vara bitter iallafall för det gör mig inte starkare :)
Länge har jag skojat och sagt att det är nåt allvarligt fel på mig och tjii fick jag :P

Det var allt för idag (skrivkramp)


Det är väldigt viktigt att i så stor utsträckning man kan, utstråla en bra attityd och ett gott hjärta.
Detta är nyckeln till sann lycka för både dig själv och andra, både i kort och långt perspektiv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0